Здравейте!

В момента работя в една фирма. На постоянен договор съм. Дочух, че всички служители ще ни прехвърлят в друга фирма, току-що открита, която е на същия собственик. Това, което ме интересува е дали след прехвърлянето ми в новата фирма ще започне да тече отново изпитателен срок или договорът ми се запазва постоянен както е в момента?

По принцип се работи и в събота. Единствено аз за сега не работя или по-точно много рядко ми се налага, докато всички останали във фирмата работят и в събота. Затова съм споменала 4 дни /1-ви,2-ри, 5-ти и 6-ти/, които както разбирам 1-ви и 6-ти са празнични, а 2-ри и 5-ти почивни. Но все пак всички те са официални почивни дни и е редно ако се работи да се заплатят било то и с различна сума. Ако знаех къде да погледна нямаше да се обърна в този форум. Нищо не ми говорят понятията КТД и ИТД.
Здравейте!
Предстои официална почивка от 1-ви до 6-ти май включително. Според работодателя ми трябва да почивам само на 1-ви и 6-ти май, защото само това били официалните празници. Как би следвало да ми заплатят останалите дни, които се водят като официални празници - нормално или двойно? Как трябва да посъпя в този случай? Имах подобен случай за 23 декември миналата година, когато отново работих, а беше официалн почивен ден. Тогава с триста зора ми платиха някаква сума отгоре и то по неофициалния път, защото си отворих устата. Сега отново ще се получи същата ситуация, но този път ще са 4 дни и вече ме е страх как да постъпя. Не искам нито да нахалствам, но за сметка на това искам честно да се отнасят с мен - или ще почивам или ще работя, но да ми се заплати полагащото се! Моля дайте насоки, за да знам когато дойде време, да си търся правата и да знам, че ще съм права. Не искам да говоря празни приказки. Благодаря предварително!
Благодаря много!
Здравейте!

Имам следния проблем: кога трябва да започна да водя ежедневния инструктаж? При постъпване на работа още първия работен ден провеждам начален инструктаж и инструктаж на работното място. Инструктажът на работното място е в продължение на три дни според заповедта, която е пусната. Също така се провежда обучение в рамките на 2 дни и тест 2 дни след обучението. След успешно издържан изпит работодателят разрешава самостоятелна работа на лицето. Въпросът ми е от кога да започна да водя ежедневния инструктаж - от първия работен ден или след като е преминал инструктажът на работното място, обучението и изпитът  и на лицето му е разрешено да работи?